tisdag 15 januari 2013

Rivstart!

Naturligtvis är detta främst tänkt som en träningsblogg, och det första riktiga inlägget blir en liten redovisning av dagens träningspass. Från och med måndag nästa vecka rapporterar vi mycket om crossfit-träning, och då är det göteborgs bästa box, crossfit-göta vi snackar. Mer om detta längre fram.
Vi körde en typisk Crossfit - Wod idag (Workout of the day, tydligen måste de ha ett eget språk crossfitarna). Woden "Fran".
Fran är en mycket enkel Wod att komma ihåg. Men fruktansvärd att utföra. Pull-ups (Chins) och Thrusters, i dropset med 21-15-9.
Alltså: Först 21 thrusters, följt av 21 pull-ups, efter detta 15 av varje, och avslutningsvis 9. Detta ska genomföras på en så bra tid som möjligt. Thrusters utförs med 42 kg för herrar och 30 kg för damer.
Själv "kom jag i mål" på mycket blygsamma 9:12.
Testa gärna att köra en fran på ditt nästa gympass. Strunta till att börja med i tiden, satsa istället bara på att ta dig igenom woden. Teknik och vana kommer med största säkerhet minska din tid med en tredjedel på bara ett par veckor.
Här ser ni Crossfit-mästaren Rich Froning, även kallad "Fittest man alive" köra en fran på runt 2:50. Imponerande...dit ska vi nå!

Vi tryckte även på med ett dropset för armarna.
26 kg - 24kg - 20 kg - 18kg - 14kg
6 repetioner med varje vikt.
Skönt att träna på det här sättet. Varierat och både hjärta och muskler får sig en bra omgång. När du har stora träningsdagar med mycket träning så kanske du är rädd att du antingen bryter ned kroppen, eller äter för lite så att dina muskler tynar bort. Vill slå ett slag för jordnötssmöret här. Bra innehåll, mycket kalorier, bra med fett och protein. Precis det du vill ha i kroppen sådana här extra tunga träninsdagar. Ha en burk till hands på jobbet och småät. Vill poängtera att detta naturligtvis bara gäller dig som är rädd för att gå ner i vikt och tappa muskelmassa. Sen gäller det att äta rätt jordnötssmör. Själv kör jag med "Kung markattas, utan salt". Du kan glömma skippy....
Per 100 gram:
Kcal: 570
Protein: 31 gram
Kolhydrater: 17 gram (3 gram sockerarter)
Fett: 41 gram (varav 9 gram mättat)

På kvällen var det intervalllöpning med fotbollen. En 650 metersbana i skogen med snö som underlag, med mixat uppför och nedförs backar.
6 rundor på tid, med någon minuts vila emellan.
Varvtider: 2:30- 2:36 - 2:37- 2:41 - 2:43 - 2:31. Total tid på 15 min, och 38 sekunder.
Skapligt nöjd med tiderna med tanke på underlaget och att det var första intervall träningen för i år. Snön gjorde fästet dåligt i uppförsbackarna. Riktigt gott o se hela laget kriga ordentligt. Nu kommer likadana pass att genomföras 5 tisdagar i följd där vi måste prestera bättre varje vecka. Hoppas på ett bästa varv ner mot 2:10 och en totaltid på under 13:30 när vi summerar om 5 veckor.

Dags för det viktigaste av allt. Sömn! På återseende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar